Menú
 
Qui som?

 

Del cognom Graupera hi ha constància per primer cop als arxius de la parròquia de Sant Andreu de Llavaneres l’any 1500 que neix Sebastià Graupera. El qual es casa el 1524 i te 7 fills i aquí veiem com s’escampa ràpidament per la geografia de Llavaneres el cognom Graupera, doncs 3 d’ells són homes i tots tenen de mitja entre 6 ò 7 fills.

A mitjans del segle XIX neix Miquel Graupera Esteve fill de Jaume i Rosa Esteve, per això se’l coneix com en “ Miquel de la Rosa” sobrenom (o mot) en que es distingeix la família.

En Miquel fa de mosso, de manobre, de pagès... a casa son molts germans i es queda orfe de molt petit, per sobre d’ell tot son dones (5) i ell es el primer dels 2 nois que hi ha.    Li toca de molt jove tirar la casa endavant.

Amb els seus estalvis aconsegueix comprar-li al Conde de Caralt les actuals terres propietat dels seus hereus. L’any 1927 i construeixen un pou en la sénia i passa de ser un terreny de secà on només hi havien vinyes en un terreny de regadiu. Mes tard amb les seves mans va participar en la construcció de la seva masia; L’actual casa pairal dels Graupera hereus d’en Miquel de la Rosa.

En l’època s’exportaven moltes patates a Anglaterra, també criaven vedells per vendre la carn i porcs per a consum propi.

Els terrenys varen resultar per sort d’un valor excepcional per a  l’explotació agrícola, doncs la proximitat del mar i la consistència del sol són ideals per aconseguir cultius de la major qualitat , abrigat de les glaçades que es troben en zones més altes.

Es dona de cara a la plantació de pèsols un clima excepcional ni massa fred ni massa calorós i la proximitat del mar produeix una reacció en la planta que fa els pèsols més dolços que en altres zones.

El seu fill Jaume va seguir explotant la sénia amb l’agricultura. El seu net va fer un gir radical durant força anys i es va dedicar com molts altres pagesos de l’època en l’explotació floral, plantant principalment clavells, que s’exportaven a Madrid per els anys 60-70. després d’aquests anys va tornar a l’agricultura i ha vendre personalment la seva producció sense intermediaris en diferents mercats : Llavaneres, Mataró, Caldetes, Hostalric. Actualment seguint  el negoci trobem la seva filla Montse i el seu gendre Joan Mora (Nani) en la botiga “ GRAUPERA” situada al carrer Av. Verge de Montserrat 12 de Sant Andreu de Llavaneres.

Dins la botiga podeu aconseguir les nostres verdures, cultivades de manera ecològica. I altres fruites i verdures que ens subministren proveïdors de total confiança que sabem que el que més valoren és la qualitat.

Especialment podem recomanar-vos els nostres productes de temporada calçots, tomàquets, apis, carbassons, cebes i el nostre producte estrella els PÈSOLS  DE LLAVANERES que no és altre que EL GARROFAL.